Cupfinales 2013 gewonnen door Dennis Lucas en Peter Lucas en damesfinales door Jacqueline Kokhuis en Manon Kievits

Traditiegetrouw worden in mei de jaarlijkse cupfinales van de klootschietersvereniging verschoten. In verband met de renovatie van de huidige wedstrijdbaan zijn de cupfinales onder tropische weersomstandigheden (warm en regenachtig) afgelopen week pas verschoten. Zowel bij de heren als de dames was er een vol programma. Op de onderdelen veld en straat was er zowel een heren- en een damesfinale.

cupfinale_2013

Op het onderdeel veld werd de damesfinale gewonnen door Jacqueline Kokhuis die in de finale superieur speelde. De straatfinale bij de dames was een stuk spannender. Na een bloedstollende ontknoping wist Manon Kievits uiteindelijk met het laatste schot de winst binnen te halen.

De herenfinales beloofden op voorhand een spannende strijd te worden. In de veldfinale moest de verliezend finalist van vorig jaar, Dennis Lucas, het opnemen tegen Maarten Kemna, die voor het eerst de eindstrijd wist te halen. De finale ging gelijk op, en door enkele missers van beide kanten bleef de wedstrijd spannend. In het laatste deel van de wedstrijd wist Dennis echter een doorslaggevende voorsprong op te bouwen die hij niet meer weggaf. Met deze overwinning heeft Dennis Lucas zijn positie als recordkampioen verstevigd. De finale op het onderdeel straat ging tussen Peter Lucas en regerend kampioen Boy Bosch. Beide schutters waren aan elkaar gewaagd en begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Na enkele schoten had Peter een voorsprong opgebouwd die hij de hele wedstrijd wist te behouden. De finale kende een uitermate hoog niveau en werd uiteindelijk met het laatste schot door Peter Lucas winnend afgesloten.

Na afloop van de finales was er een gezellig samenzijn en werden alle finalisten en winnaars op gepaste wijze gehuldigd.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/kvhertme/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/kvhertme/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/kvhertme/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/kvhertme/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52