Cupfinales 2015 gewonnen door Dennis Lucas en Bart Monnink en damesfinales door Manon Kievits

Als afsluiting van een bewogen seizoen, zijn op vrijdag 21 augustus onder prima weersomstandigheden de jaarlijkse cupfinales verschoten.

cupfinale_2015

De herenfinales beloofden op voorhand een spannende strijd te worden. De veldfinale was een herhaling van vorig jaar en ging tussen titelhouder Dennis Lucas en Boy Bosch. De finale ging gelijk op, waarbij Dennis een kleine voorsprong wist op te bouwen. Hierdoor kwam hij beter uit bij de beekpassage, en nam de voorsprong toe. Boy gaf echter niet toe, en probeerde uit alle macht de achterstand te verkleinen. Door enkele mindere schoten van Dennis kwam de spanning in de wedstrijd voor even terug, maar de overwinning van Dennis kwam niet in gevaar. Met deze overwinning heeft Dennis Lucas zijn positie als recordkampioen wederom verstevigd.

De finale op het onderdeel straat ging tussen Harrie Kemna en Bart Monnink. Beide schutters zijn echte straatspecialisten en het beloofde op voorhand dan ook een spannende finale te worden. Halverwege de wedstrijd was de voorsprong van Bart opgelopen tot meer dan 1 schot door superieure schoten. Harrie gaf echter niet op en bleef goed volgen. Door enkele mindere schoten van Bart werd het spannend wie er zou winnen omdat de achterstand van Harrie tot enkele meters terugliep. De finale kende een uitermate hoog niveau en werd uiteindelijk met het laatste schot door Bart Monnink winnend afgesloten.

De cupfinales bij de dames gingen op zowel veld als straat tussen Marlinda Broekhuis en Manon Kievits. Op het veld nam Manon vanaf het begin de leiding en tot aan het omleggen bouwde ze de voorsprong uit naar een half schot. Doordat Marlinda goed en recht bleef gooien en Manon twee mindere schoten deed, werd de voorsprong op driekwart van de wedstrijd teruggebracht naar 20 meter. De laatste schoten van Manon waren van hoog niveau en hierdoor won zij de veldfinale met circa 50 meter. De straatfinale ging wederom tussen Manon en Marlinda, en Marlinda nam tot aan de eerste bocht de leiding, waarna Manon deze overnam vanaf de tennisbaan. Door enkele zeer lange schoten lag Manon bij het omleggen 2 schoten voor op Marlinda. De wedstrijd kantelde vanaf het omleggen compleet; na 5 schoten na het omleggen was de voorsprong teruggebracht naar enkele meters! Marlinda rook de overwinning maar het was Manon die de wedstrijd uiteindelijk besliste door nog een paar lange schoten. Hierdoor won ook Manon de straatcup met 1 schot en circa 50 meter.

Na afloop van de finales was er een gezellig samenzijn en werden alle finalisten en winnaars gehuldigd.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/kvhertme/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/kvhertme/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/kvhertme/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/kvhertme/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52